Во Италија исчезнале 20 000 смртни случаи од коронавирусот?

Италијанското државно биро за статистика (ИНПС) тврди дека исчезнале 20 000 смртни случаи од коронавирусот и објаснуваат дека причината е што параметрите што се користат за причините за смртта не се веродостојни, пишуваат италијанските медиуми.

Периодичните извештаи за смртни случаи биле направени врз основа на податоците дадени секојдневно од Цивилната заштита, а Институтот наведува дека точниот број на жртви на коронавирус и смртни случаи од други болести за време на пандемија ќе биде познат само кога инфекцијата целосно ќе биде искоренета, односно кога ќе се најде вакцина.

Во последните 24 часа немаше смртни случаи во деветте италијански провинции, а бројот на заразените опаѓа, но во северната провинција и Ломбардија, која беше епицентарот на инфекцијата, бројот на заразени е сè уште голем, 8.710.

Најзагрижувачки е вкупниот број на смртни случаи, 156 во последните 24 часа, што е сè уште голем број, сè уште загрижувачко затоа што Италија скоро целосно се „префрли“ на нормален начин на живот со речиси никакви ограничувања.

Северната провинција Венето објави дека никој не е заразен, а тој резултат е постигнат пред да се предвидат виролозите, а еден од нив, професорот Андреа Крисијанти, вели дека ваквиот резултат е последица на заедничката работа на Медицинскиот центар и Универзитетот во Падова, град во регионот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here