Тупурковски: Есма Реџепова сакаше да ни ја препише куќата…

Васил Тупурковски Циле, со нова тура интересни приказни ќе биде гостин во новата 1на1, во недела од 18.30 на Канал 5.

Минатата недела, Жаре и Тупурковски муабетеа за неговата младост и за времето на Југославија, а оваа епизода, снимена во канцеларијата на Жаре опфаќа анегдоти од деведесетите. Има и една интересна приказна од младоста.

Работев како келнер во САД. Ме избркаа поради кошарка, изјави Тупурковски.

За оставката што му ја дал на Киро Глигоров, за проектот Тајван, за другарството со Есма, ќе раскаже Тупурковски во недела.

Есма сакаше да ни ја препише куќата, да биде седиште на нашата партија ДА, се присети Тупурковски на кралицата на ромската музика.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here