Уште еден доктор во Македонија даруваше крвна плазма…

Уште еден здравствен работник што беше заразен со ковид-19 донираше крвна плазма за да помогне во лекувањето на пациентите. Станува збор за доктор Кристијан Богдановски, кој е вработен во Итната медицинска помош во Македонски брод.

– Уште еден наш колега даруваше крвна плазма. Д-р Богданоски е еден од здравствените работници кои ја добија битката со вирусот ковид-19 и самоиницијативно се пријави за донација. Со донација на плазма спасуваме човечки живот! Ако сте го прележале вирусот, контактирајте го центарот за Трансфузиологја и проверете дали може да сте следниот донор кој ќе направи добро дело – објави на својот фејсбук-профил министерот Филипче.
Доктор Богдановски е втор лекар што даруваше крвна плазма, по претседателот на општинскиот огранок на Лекарската комора во Куманово, доктор Мирослав Бошковски.

нова македонија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here