Младите нека се венчаат па свадбата и крштевката ќе ја прават заедно: Агатангел ги повика младите да не ги откажуваат венчавките..

Mитрополитот Агатангел ги повика младите да не ги откажуваат венчавките чекајќи на кафеаните.

-Ве повикувам, сите вас, млади, кои планирате да стапите во брак, да не го одложувате тој момент, туку и без свадба да се венчате во црква, да добиете благослов Божји за брачен живот, па свадбата нека биде догодина, заедно со крштевката. А кога сме кај крштевките, исто така апелирам да ги носите децата на крштевање додека се мали, се разбира, со помалку луѓе, бидејќи, ако го одложите крштевањето, тоа може долго да потрае, а децата растат, почнуваат да се плашат и да се срамат, и може да останат некрстени, се вели во писмото од владиката.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here