Мила Царовска до Апасиев: Со тоа што ја навреди другарками Радмила се гледа дека имаш омраза кон припадничките на понежниот пол.

Вивепремиерката Мила Царовска му порача дека жените, кон кои тој со својот пост покажал навреда, ќе ги има уште повеќе и ќе бидат помоќни во политиката.

„Во постот на Апасиев со кој директно ја
навредува другарката Радмила Шекеринска се гледа омраза кон жените воопшто, а уште појасно се гледа омразата кон жените кои се активни и гласни во политичкото делување.

Тој со ова ја покажа својата “свежина” што ја внесува на политичката сцена. Ова е она што најмалку му беше потребно на македонското Собрание.

Ние му порачуваме дека жени во политика кои се моќни има и ќе нѐ има уште повеќе. Политичари кои уште неседнати во фотељите покажаа агресија и недостоинство под секое ниво уште повеќе нѐ охрабруваат да дејствуваме заедно!
Доаѓаме уште помоќни и уште повеќе…“, напиша неодамна Царовска на фејсбук., како порака од СДСМ Жени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here