Самка Ибраимовски: Го изгубивме и тоа што го имавме..

Претседателот на ПЦЕР Самка Ибраимовски, рече дека со составот на новата влада неговата партија ќе го изгуби и тоа што го имаше.

ТОА ШТО ГО ИМАВМЕ ГО ГУБИМЕ – МИНИСТЕРОТ БЕЗ РЕСОР ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА И СТРАТЕГИЈА НА РОМИТЕ. КАДЕ ШТО БЕШЕ ПОЈДОВНА ТОЧКА НЕ ДОБИВМЕ ДОВОЛЕН БРОЈ ГЛАСОВИ. СПОРЕД ПРИНЦИПОТ НА НОВАТА ВЛАДА, АКО ВЛЕЗЕ ЖЕНСКО, ТРЕБА ДА ВЛЕЗЕ ЖЕНСКО ОД ЛИСТАТА ЗАШТО ВО ЧЛЕНОТ НА ИЗБОРНИОТ ЗАКОНИК ТРЕБА ДА ВЛЕЗЕ 11-ТАТА, А НЕ ДЕВЕТИОТ, КОЗАРОВ. НЕ ЗНАМ КОЈА КОМБИНАЦИЈА БИ СЕ НАПРАВИЛА ЗА ЈАС ДА СТАНАМ ПРАТЕНИК ИЛИ КОЗАРОВ, ИЗЈАВИ ИБРАИМОВСКИ ПО СОСТАНОКОТ ВО СДСМ ПИШУВА ТЕЛМА.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here