Скопјани влегле да крадат во зоолошка,  Лавот ги предал во полиција

Четири лица ноќеска околу 1.30 часот провалиле во скопската Зоолошка градина. Не е украдено ништо ниту е причинета материјална штета бидејќи чуварот во градината веднаш реагирал, а фатени се откако рикањето на белиот лав Чака ги открило каде се.

Директорот на Зоолошка Ѓорѓи Галетановски за САКАМДАКАЖАМ.МК вели дека по пријавата на чуварот полицијата веднаш стасала во градината и ги уапсила провалниците. „Лицата се прекачиле во градината преку оградата кај бараките на Град Скопје.

Полицијата и чуварот ги пресретнале кај живеалиштето на белиот лав Чака, кој во моментот бил во надворешното живеалиште. Ги видел провалниците, се исправил на оградата и почнал силно да рика. Тоа било знак за полицијата полесно да ги најде, по што беа уапсени”, вели Галетановски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here