Кејт Мери Брнс амбасадорката на САД- Како пријател и партнер очекувам соработка со новата влада

Американската амбасадорка: Како пријател и партнер очекувам соработка со новата влада

Амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мари Брнс, на Твитер го честита формирањето на новата влада на премиерот Зоран Заев.

„Честитки за премиерот Зоран Заев и за парламентарното мнозинство по повод формирањето на новата влада. Како пријател и партнер очекувам соработка со Владата кон континуиран напредок во однос на реформиските цели на ЕУ и одлучна заложба за владеење на правото“, напиша амбасадорката Брнс на Твитер.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here