Груевски се прости од својот пријател Мазлум Хасан: Корона вирусот го одзеде животот на мојот драг пријател, и градоначалник на Центар Жупа.

Беше одличен градоначалник на општината Центар Жупа, успешен бизнисмен и кандидат за пратеник на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој е уште една жртва на вирусот Covid-19 кој иако го затекна целосно здрав на 52годишна возраст успеа да го совлада.

Неговото заминување е непроценлива загуба за неговото семејство, за неговите роднини, пријатели, соработници, сограѓани, за турската заедница во Македонија и за ВМРО-ДПМНЕ.

Ќе го паметиме како добар, комуникативен и способен човек и градоначалник, кој остави трага зад себе создадена од неговиот лик полн со позитивна енергија, неговата работа, делување и активности. Нека почива во мир.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here