„Заштитна респирторна маска за секој ученик“,нова донација на Охридскај ,СОС БалакнМедиа и Охридски Комуналец за сите училишта во Охрид и Дебарца.

Редакцијата Охридскај ,СОС БалакнМедиа од Охрид во соработка со ЈП Охридски Комуналец на ден 09-09-2020 година ќе се спроведе голема донаторска акцција на заштитни респираторни маски на сите училишта во Општина Охрид и Општина Дебарца.

Со оглед на почетокот на школската година Редакцијата Охридскај ,СОС БалакнМедиа ,ЈП Охридски Комуналец од Охрид,под мотото – „Заштитна респирторна маска за секој ученик“ на сите основни училишта во Охрид ,ќе бидат донирани заштитни респираторни трослојни маски, со цел да се има безбедни школски денови за сите ученици.За таа цел обезбедени се 4000 заштитни респираторни маски изработени од меицински неткаен текстил,кој заштитни маски се стерилизирани по сите медицински протоколи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here