Јавното обвинителство ќе го гони градоначалникот Мерко за купеното возилo Ауди- А6 вредно, над 67.000 евра !!!

По иницијатива на Антикорупциската комисија, Јавното обвинителство за организиран криминал отворило предистражна постапка за набавката на Општина Струга на патнички возила во 2018 година, меѓу кои спаѓа и луксузното Ауди А6 вредно над 4 милиони денари, кое впрочем е најскапо платено возило со јавни пари во последните две и пол години. Како што велат од Обвинителството за Фокус, надлежен јавен обвинител активно постапува и „презема дејствија во насока на расветлување на случајот“. Меѓутоа, истакнуваат од таму, не можат да изнесат повеќе детали поради тајноста на предистражната постапка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here