ПО 7 ГОДИНИ ПАТУВАЊЕ: Вчера пристигна првата крава на Субрата Рој во Скопје !!!

Првата крава од контингентот од 20 000 говеда што индискиот бизнисмен Субрата Рој ги најави уште во 2013 година, денес пешки пристигна од Џакарта во Скопје и гордо се прошета низ скопските улици и булевари.

Портпаролот на компанијата Сахара, која е во сопственост на г-нот Рој, се извини од негово име поради каснењето и рече дека кравата, како физички најподготвена, прва пристигнала на крајната дестинација, додека остатокот од говедата уште патуваат.

Кравата беше пречекана со овации и воодушевување од скопјани, а веднаш по пристигнувањето, таа оствари средба со свои колеги од власта, кои ѝ посакаа официјално добредојде во Нашата земја.

#Коперација

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here