За Шилегов пожарникарите со плата од 20 000 се манипулатори

Скопките пожарникари работат за 20.000 денари плата откао минатиот месец примањата им биле намалени за цели 20%,

Синдикатот на пожарникари на Град Скопје се закани и со протести, но за тоа Шилегов не слушнал. Вели дека намалувањето наплатите не било по негова желба туку бидејќи се скратени блок дотациите.

А, на реакциите на пожарникарите гледа како на манипулација, пренесе ТВ.21.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here