Туристи натераа сиромашно девојче да јаде лута пиперка за пари…

Не е срамота да се биде сиромашен.

Срамота е да се биде бездушен богат човек опкружен со сиромашни чесни луѓе.

Овие туристи, за да се потсмеваат на мало девојче, и’ ветуваат дека ќе и дадат малку пари, ако изеде лута пиперка без да заплаче.

Таа остана силна и покрај големата болка од лутата пиперка, дури и се насмевнуваше сосила само за да не заплаче.

Но на крај сепак не можеше да ги сокрие солзите од болката од лутата пиперка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here