Професор по физичко предложен за заменик министер за одбрана

Собраниските служби ги истакнаа биографиите на замениците министри што ги предложи премиерот Зоран Заев, за пратениците во текот на викендот да ги прочитаат и проучат.

Башким Хасани, професор по физичко воспитување е предложен за заменик на министерот кој раководи со Министерството за одбрана. Тој со ова образование досега бил заменик директор на Финансиска полиција.

Назим Буши треба да оди на заменичкото место во Министерството за внатрешни работи. Буши завршил воена академија во Задар и Педагошки факултет во Скопје, доаѓа од местото претседател на одборот на директори на Телеком. Професорот на Тетовскиот универзитет Агим Нухиу оди заменик министер во Министерството за правда. Тој беше по два пати досега заменик и министер за внатрешни работи  пишува СакамдаКажам.мк.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here