9.3 C
Ohrid
понеделник, декември 6, 2021
Почетна Македонија Охридскиот адвокат кој дивеел во охридскиот пазар имал и полициска подршка!

Охридскиот адвокат кој дивеел во охридскиот пазар имал и полициска подршка!

Translate (Eng):[gtranslate]

Како што објави Охридскај, Охридски адвокат ги искршил тезгите на охридскиот пазар,охридската полиција чека Воз за Тирана, но сеуште го чекаат!

Нови пикантерии на СВР Охрид?!

Настанот за насилничко дивеење на охридскиот адвокат со кршење и отстранување на тезгите на ЈП Градски Пазар, пријавен е на ден 21-09-2020 година, од страна на вработени во ЈП Градски Пазар во ПС од ОН Охрид.

РЕКЛАМА

Како што дознава Охридскај, насилничкото дивеење на охридскиот адвокат се случила три дена порано, поточно на ден 18.09-2020 година, настан на кој бил присутен и униформиран полициски службеник  од Охрид, поточно истиот седел во кафетеријата сопственост на адвокатот, на кој му пречеле легално поставените тезги на ЈП Градски Пазар Охрид! Зошто униформираниот полициски службеник не превземал мерки согласно Закон за полиција, оставаме да се произнесе  Началникот на СВР Охрид.

На ден 21-09-2020 година (Понеделник) кој е пазарен ден во Охрид од како вработените во ЈП Градски Пазар Охрид дале известување до директорката Кристина Крлеска Деспотоска, дека дел од поставените тезги во охридскиот пазар се искршени-уништени и дека на тој дел од охридскиот пазар оневозможено е нормално функционирање на пазарот, диркторката на Охридскиот пазар испраќа вработени да го пријават настанот во СВР Охрид.

За повеќе информации на следниот линк:https://ohridsky.com/2020/09/24/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b8%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%be%d1%82-%d0%b0%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%98-%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5/?fbclid=IwAR1_kPHk_LuFeh8kRmCf7llKzS_qCjKQIxE2ERzjzEwdvNn62-jGtO_ZlpE

Извор: Охрид Скај