Првачињата од основното училиште „Коле Неделковски“ држеа настава под ведро небо !!!

Невообичаено за овој ден, наместо внатре, тие седеа на столчиња во клупи надвор од улилиштната зграда, а нивните родители стоеја отстрана.

-На креативен начин, тимот од училиштето симулираа наставен час на отворено за првачињата и преку музичко-сценски настап од страна на учениците, ги презентираа насоките и мерките кој секој ученик треба да ги почитува за безбедна реализација на наставата.Како локална самоуправа, свечениот прием на ученици го спроведовме во сите основни општински училишта, согласно безбедносните протоколи и новите адаптирани услови за настава, соопштина од  Општина Центар.

локално.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here