Сепак Заев и не бил толку богат: Во имотниот лист премиерот пријавил само Мини купер и стан во Струмица

Мини купер како имот на децата вреден 14.500 евра, стан преку сопругата од 46 метри квадратни и 7 метри квадратни подрум во Струмица, стекнат преку подарок и заем од 330.000 денари кои сопругата треба да ги врати до 2021 година, е дел од промената во имотната состојба на премиерот Зоран Заев во период од три години, кога стапи на функцијата претседател на извршната власт во првиот мандат.

Како „парични средства по основ на ликвидирање на фирма“ впишани се 100.000 евра(6 милиони денари) како имот на родителите.

Во новиот имотен лист го нема орочениот девизен депозит на сопругата Зорица Заева од 445.445 денари, а пријавениот девизен депозит  на име на децата низнесува 2. 681.000 денари.

Имотниот лист на Заев денеска е објавен на веб сајтот на ДКСК.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here