12.9 C
Ohrid
среда, септември 22, 2021
Почетна Македонија ''FOR SALE''- Владата одлучи да ја продава Поштата !!!!!

”FOR SALE”- Владата одлучи да ја продава Поштата !!!!!

Translate (Eng):[gtranslate]

На вчерашната 11-та седница на Владата го утврди новиот текст на Законот за изменување на Законот за поштенските услуги, којшто, согласно член 137 од Деловникот на Собранието на Република Северна Македонија ќе биде доставен на усвојување.

Во врска со оваа точка, Владата ги задолжи заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, министерот за економија и директорот на Национални пошти да иницираат поодготовка на физибилити студија за можностите за отпочнување на постапка за преземање на компанијата со јавно приватно партнерство или со приватизација за да продолжи процесот на либерализација на поштенските услуги во земјата согласно регулативата на ЕУ.

РЕКЛАМА
- Реклами -