15.4 C
Ohrid
петок, јуни 18, 2021
Почетна Македонија Охрид Скај: Обвинител си добил возило на подарок за да сокрие казнливо...

Охрид Скај: Обвинител си добил возило на подарок за да сокрие казнливо дело?

Translate (Eng):[gtranslate]

На ден 31/03/2017 од СВР Охрид ,беше лиферувано соопштение – „Охридската полиција трага по сторител кој ноќеска, околу 1 часот, запалил автомобил, марка „голф“, на улицата Климентов универзитет …“!? Секако ,дека до ден денешен полицијата трага по сторителите , но и сопственикот на опожареното возило ,обвинител во основното јавно обвинителство ,трагал по ново возило?

СТОРИТЕЛИТЕ ПОЗНАТО – НЕПОЗНАТИ ,ОБВИНИТЕЛОТ СИ ДОБИЛ НОВО ВОЗИЛО?!

-Воопшто во денешно време не преставува вест ,дека по некој сторител на кривично дело се трага, дека истиот е непознат и ,како поминува време непознатиот , познат сторител , постанува заборавена историја!

РЕКЛАМА

-Уште повеќе ако се знае фактот ,а за кој сите институции упорно молчат ,а тоа е дека ,токму тоа обвинителство преставува Инкубатор за криминал и заштита на криминалот!

-Никој до ден денешен во РСМ ,не побарал потекло на имот на вработените во јавните обвинителства!? Никој не се запрашал ,колку бизниси водат вработените во овие јавни обвинителства паралелно со јавно обвинителската професија?! Од бизнис со обвиненија, бизнис со пловни објекти, бизнис со коцкарскиот бизнис-казина и кладилници, застарување на обвиненија,преквалификување на обвиненија,но и никој не се запрашал ,каде завршуваат опијатите од Депото на Јавното Обвинителство?!Се псотаавува прашање, дали тие одземени предмети од кривично длео ,завршуваат повторно кај сторителите на кривичното дело ,за понатамошна продажба,секако од како некој од обвинителството ( работат во група од вработени),повторно ќе се испазари со сторителот на кривичното дело, но овој пат да поработи во интерес на обвинител/и ,за доброто на нивниот семеен буџет?!

За повеќе информации ќе прочитате на следниот линк: 

Пишува:Ohridsky

Охридски Обвинител си добил возило на подарок за да сокрие криминал?!

- Реклами -