30.9 C
Ohrid
среда, јуни 23, 2021
Почетна Македонија Охрид Скај: Генератори на Ковид 19 во Охрид се „Костал“,„Тинекс“ и Центар...

Охрид Скај: Генератори на Ковид 19 во Охрид се „Костал“,„Тинекс“ и Центар за јавно здравје Охрид

Translate (Eng):[gtranslate]

Корона вирусот зема се повеќе замав на територија на Општина Охрид.Германската компанија „Леополд Костал“ ГМБХ лоцирана во индустриската зона Косел и ланецот марлети „Тинекс“,се двта големи калстери каде има голем број на инфицирани лица со ковид 19.Вработените во Костал и вработените во маркетите „Тинекс“кој се инфицирани со Ковид 19 , во епидемиолошките анкети прикажале, дека не знаат како се инфицирале , но не ги соопштиле ниту нивните контакти со други лица, нешто што постанува рак рана за справување во ширењето на ковид 19.

Од друга страна ,вработен во општина Охрид ,кој 10 дена доваѓал на работното место со повишена телесна температура , го ставил во карантин целото одделение на градежниот испекторат во Охрид.Имено, скоро цело оделение на градежниот испекторат во општина Охрид ,инфицирано е со вирусот ковид 19.

Ниската свест кај лицата инфицирани со Ковид 19 , допринесува негово брзо ширење,така наместо истите веднаш да се пријават во Центар за јавно здравје и да го известат работодавачот , тие свесно оделе на работа?

РЕКЛАМА

Корона вирусот влезе и во Капетанија на пристаништа на РСМ ,која има седиште во Охрид.И,таму во петокот потврдено е дека има заболени од ковид 19.Оваа институција има голем број на контакти , претежно со охридските бродари и кајчари,така да се стравува дека е можно сголемување на епидемиолошката крива во Општина Охрид.

ЦЕНТАР ЗА ЈАВНО (НЕ)ЗДРАВЈЕ, ПЕТ МЕСЕЦИ ТЕРА МАЈТАП И ПОЛИТИКА?!

Сокривањето на заболени лица , како и не постапување согласно закон за заштита од пандемија ,го претвори Центарот за јавно здравје во главен генератор за развој на Ковид 19 во Општина Охрид.

Пишува Охрид Скај

За повеќе информации на следниот линк: https://ohridsky.com/2020/10/18/%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-19-%d0%b2%d0%be-%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b8%d0%b4-%d1%81%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82/?fbclid=IwAR2KPY0auvzoQMy9Bws4rKwewg0O9hy0e-vCHD700LvnHWvmJ9OSOvM3NIw

- Реклами -