15.5 C
Ohrid
вторник, мај 17, 2022
Почетна Заедница Аврамовски – Богдановиќ се венча во српски храм со српско знаме а...

Аврамовски – Богдановиќ се венча во српски храм со српско знаме а во Македонија ќе руши споменици и ќе цензурира Историја Претседателот на Македонската Православна заедница во Австралија г-н Игор Аврамовски -Александров денес со статус во врска со венчавката на Саша Богдановиќ -Се венча во српски храм на Косово, со српско знаме, а во Македонија ќе руши македонски споменици и ќе цензурира македонска народна историја. И пак во Скопје има кој да гласа за него и јаничарската партија што ја застапува? Ваков македонски Србин не им е потребен ниту на Македонците, ниту на Србите. Провоцира анимозитет меѓу народи кои имаат заеднички маки и потреба од заеднички решенија.

Translate (Eng):[gtranslate]

Генералниот раководител на Македонската Православна заедница во Австралија г-н Игор Аврамовски -Александров денес со статус во врска со венчавката на Саша Богдановиќ

-Се венча во српски храм на Косово, со српско знаме, а во Македонија ќе руши македонски споменици и ќе цензурира македонска народна историја.  И пак во Скопје има кој да гласа за него и јаничарската партија што ја застапува?  Ваков македонски Србин не им е потребен ниту на Македонците, ниту на Србите.  Провоцира анимозитет меѓу народи кои имаат заеднички маки и потреба од заеднички решенија