Дурловски: Не можам да гледам повеќе неправдини па затоа официјално го напуштам Собранието!!!

Претеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Дурловски го напушта Собранието. Тој оваа вест, ја соопшти на социјалната мрежа Фејсбук, доцна вечерва.

„Националните интереси, правда за неправедно прогонетите и нормална држава за нашите деца беа/се мои приоритети. Пратеничката фотеља боде кога политичката прагма станува поважна од моралот. Затоа, го напуштам Собранието на Република Македонија, а на колегите од Коалицијата „За обнова на Македонија“ им посакувам истрајност, доследност, мудрост, којашто сум сигурен дека ја имаат“, напиша Дурловски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here