Скопјани вечерва се гушат во загадениот воздух !!!!

Скопје се гуши во смог. На самиот старт на грејната сезона граѓаните реагираат дека во главниот град неможе да дишат. Мерните станици покажуваат високо ниво на загаден воздух.
Секоја вечер во Скопје се бележи се поголемо загадување на воздухот. Жителите веќе се жалат на високите вредности на загаденост кои ги покажуваат мерните станици.
Извесно е дека греењето на дрва е главен причинител на енормната загденост.

Дури 4 главни балкански градови се најдоа на светската ,,топ“ листа на 10 најзагадени градови во светот.

На 2 место е Белград, Приштина се наоѓа на 6 место, Скопје е на 8 место, а Сараево н 9 место.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here