СДСМ го поставила Сашо Василевски -Кико за Нотар на подрачје на град Скопје, до година ќе го правеле градоначалник?!

Сашо Василевски- Кико , поранешниот член на совет на јавни обвинители и поранешен директор на АД „Мепсо“ со одлука на минситерството за правда постанал Нотар за подрачјето на град Скопје, дознава редакцијата Охридскај. Како што дознаваме целата операција за поставување на василевски за Нотар на град Скопје ,била пот палка на генсекот на СДСМ Љупче Николоски и министерот за правда Бојан Маричиќ.

Кој е Сашо Василевски-Кико?

-Во 2011 година Василевски како кадар на ВМРО ДПМНЕ избран е за член на советот на јавни обвинители на РМ

-Од 1997 до 2006 година работи како Адвокат со канцаларија во Основниот Суд во Ресен (Си може).

-Од 2010 до 2011 година повторно работи како адвокат со седиште на канцаларијата во Основен Суд Ресен.

-Од 2008 година до 2010 година член на комисијата за полагање на правосуден испит.

Од 2016 година директор на АД МЕПСО и љубовник на Катица Јанева ,како и посредник со криминалите во бетон Штип ,Макеоднска пошта итн….
Од 2020 година со решение на министерот Бојан Маричиќ Нотар за подрачјето на град Скопје!?
Се очекува во 2021 година да биде кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ за Општина Ресен….

Извор: Охрид Скај

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here