Венко Филипче се предомисли: Полицијата нема право да влегува во вашите домови да провери колку гости имате !!!

Пратениците од СДСМ и Министерот за здравство Венко Филипче се премислија и го повлекоа предлогот кој предвидуваше контрола во домовите на граѓаните и казни доколку има повеќе од четири гости.

Ова беше предвидено и се дискутираше на комисиската расправа по однос на измените на законот за заштита на населението од заразни болести.

Останува задолжителното носење на маска на отворено, а од неа поштедени се следните лица:

Лица кои активно спортуваат
Деца под 6 години
Доколку се возите сам во автомобил или со свето семејство
Деца со хронични болести или пречки во развој…

Останува и одлуката за сите лица кои чекаат резултаи од тестовите да останат во изолација.

Во однос на маските, казните и натаму остануваат исти, 20 евра за неносење на маска, а 50 евра за непочитување на изолацијата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here