Д-р. Лазаров: Вреѓајте колку сакате, но наредната недела ќе имаме полоша епидемиолошка состојба !!

Д-р. Лазаров во својата последна објава посочува дека епидемијата е далеку од природен замор, напротив, како што појаснува, според науката, во текот на следнава недела ќе имаме уште полоша и потешка епидемиолошка состојба.

Во постот на Фејсбук, д-р. Лазаров пишува:

Минатата недела за Фокус имав изјава дека за оваа недела очекуваме 1200 на ден.
Јас не сум видовит ниту измислив топла вода, епидемиологијата научно објаснува а јас во тоа верувам и почитувам. Наредната ќе биде уште полоша бидејќи ништо сериозно и драстично не превземаме, убеден сум дека епидемијата е далеку од природен “замор” по она што го гледам кај моите пациенти, кои се одличен статистички примерок од повеќе аспекти. И минатата недела, еве и сега, пцујте и вреѓајте, мислете поинаку, тоа никако не ја менува ситуацијата. Јас имам обврска да зборувам вистина, простете, на кој не му одговара, нека не ме чита.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here