Шекеринска: Армискиот полигон „Криволак“ ќе биде нашата лична карта во НАТО

Армискиот полигон „Криволак“ доби нов пат во должина од 33 километри со кој се отвора нов пристап од стрелиштето Пенуш кај Штип, а истовремено се обнови и патната инфраструктура во самиот полигон во должина од 15 километри.

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска која денеска беше во посета на Криволак каде работат инженерците на Армијата информираше за сработеното и за идните планови за овој капацитет за кој рече дека е „дополнителен ресурс во колективната одбрана и безбедност на Алијансата“ и „наша лична карта во НАТО“.

„Овие инвестиции значеа огромен напор, огромен труд и огромна волја пред сè од нашиот Генералштаб и од нашите инженерци кои што во изминатиов период секој работен ден го поминуваа на армискиот полигон ’Криволак’. Ја постигнавме нашата прва стратешка цел, а тоа е полигонот ’Криволак’ да го отвориме кон север и да го поврземе со стрелиштето Пенуш кај Штип за да можеме од две страни да пристапуваме кон полигонот и за да го ослободиме притисокот кој што досега постоеше исклучиво преку Неготино”, рече министерката.
info.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here