21.9 C
Ohrid
недела, јуни 13, 2021
Почетна Македонија Џими: Се надевам дека приврзаниците на ВМРО ќе ја поддржат мојата кандидатура...

Џими: Се надевам дека приврзаниците на ВМРО ќе ја поддржат мојата кандидатура за градоначалник на Штип.

Translate (Eng):[gtranslate]

Изградба на студентски град во Штип во близина на новата брана на Отиња, развој на банскиот туризам со искористување на топлата вода од Кежовица и економски просперитет на локалното стопанство преку преструктуирање на производтвсвото, се трите главни столбови врз кои се темели изборната програма на еден од петемина кандидати за градоначалник, Симон Поликарп-Џими.

– Да се охрабрат текстилните фабрики кои постојат во Штип, да се насочат и да дојде до промена од сегашното ЛОН кон високо квалитетно производство, со помош на локалната самоуправа, со финансии и со идеи, изјави Симон Поликарп-Џими, кандидат за градоначалник на Штип.

За да ја реализира оваа визија, смета дека најнапред треба да се запре процесот на депопулација на градот и целиот источен регион, посебно на младите луѓе, кои ќе бидат главни двигатели во овој процес.

РЕКЛАМА

– Да создадеме услови да не бегаат, да создадеме услови каде тие ќе бидат дел од решението и трето, заедно со нив да создадеме услови каде ќе ни биде подеднакво добро на сите нас, додаде Поликарп.

ВМРО-ДПМНЕ не кандидираше свој кандидат, а токму во оваа нива одлука Поликарп ја гледа својата шанса. Имено, Интегра и ВМРО се две конзервативни партии кои имаат заеднички став околу ревизија на Преспанскиот договор.

– Имаме уште нерасчистено прашање околу името. Верувам дека тој став е доволен, приврзаниците на ВМРО да ја поддршат мојата кандидатура, изјави Поликарп.

- Реклами -