За да се заштеди греењето и да се спречи ширењето на вирусот наставниците ќе може да предаваат од дома.

Наставниците во договор со директорите на училиштата да одлучуваат дали онлајн часовите ќе ги предаваат од училница или од дома, пресече Министерството за образование. Целта е да се заштеди на греење на училишните објекти кога е неопходно, но и да се спречи ширењето на коронавирусот. Но, од наставниците се бара изјава со која потврдуваат дека ги поседуваат сите услови за да предаваат од дома.

-Министерката Царовска на состанок со директорите на училиштата информираше за можноста работата на наставниците да биде организирана од дома со претходна согласност од самите директори. Во оваа насока, направени се и измени на Планот за организација на учебната 2020/2021 година кој е објавен на сајтот на МОН и споделен со училиштата. Оваа информација во меѓувреме е неколку пати и јавно споделена, појаснуваат од МОН.
Сител

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here