19 C
Ohrid
вторник, јуни 22, 2021
Почетна Македонија Наместо доктори со просек 9.48, се примаат доктори со далеку послаб просек...

Наместо доктори со просек 9.48, се примаат доктори со далеку послаб просек да ги лечат граѓаните во Македонија !!!

Translate (Eng):[gtranslate]

Другари,сакам покрај тоа што веќе правно ја потегнавме целата ситуација да ја објавам и на ФБ за да ја видите реалноста во здравството наше и да видите каков кадар се пропушта а каков се прима во доба кога коpоната убива секојдневно.

Имено на 27.10 се поднесени документи за вработување во здравствена установа Железничар. Сопругата без партија позади себе самоуверена во сопствениот квалитет и резултат се пријави на конкурсот за работа.По пријавувањето следуваше стручно тестирање и англиски јазик по кој е објавена конечна ранг листа на која има просек од факултет и поени од испиот.После објавувањето на ранг листата на која Ana Spasovska Gjorgovska е ПРВА на список потпишан од трочлена комисија,двајца доктори и правник следува интервју со Marijana Danic за да ги запознае кандидатите.

По тоа интервју директорката @Marijana Danic денеска ја објавува конечната одлука каде се примени 2 општи докторки кои на ранг листата се ВТОРО И ШЕСТО МЕСТО.

РЕКЛАМА

Резултатите од испитот и од просекот кој е 9.48 се исфрлаат и се примаат лица со далеку послаб успех кои утре треба да ги лечат граѓаните.

АНА СПАСОВСКА ЃОРГОВСКА КАДАР ЗАВРШЕН НА УНИВЕРЗИТЕТ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО СКОПЈЕ СО ПРОСЕК 9.48 И ПРВА НА РАНГ ЛИСТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Е ПОТИСНАТА ОД ЛИЦА КОИ СЕ СО ДАЛЕКУ ПОСЛАБ РЕЗУЛТАТ ПО ПРОСЕК И НА СТРУЧНОТО ТЕСТИРАЊЕ ЗА ВЛЕЗ НА РАБОТНОТО МЕСТО.

Фб: Богдан Ѓорговски Извор:

OnlineNewspapers24

- Реклами -