(Видео) Погледнете како Словенците за само 10 дена направија Ковид болница !!!

За само десет дена, градежниците успеаја да прилагодат повеќе од 1.700 квадратни метри болнички капацитет на недовршениот објект на Дијагностичко-терапевтската служба на Универзитетскиот медицински центар Љубљана, кој ќе биде наменет за пациенти со ковид-19. Пред тоа, објектот беше недовршен неколку години.

Премиерот Јанез Јанша упати голема благодарност и честитки до тимот на директорот на Универзитетскиот медицински центар Љубљана, Јанез Поклокар, кој за рекордно време обезбеди нова, современа установи за пациенти со ковид-19, на најсоодветната локација.

Да се надеваме дека нашата нова скопска ковид-болница, што ќе никне во објектот на старата „Систина“, ќе биде оспособена и опремена уште побрзо. Новата болница со 100 кревети, што ќе ја опслужуваат приватните болници „Аџибадем Систина“, „Жан Митрев“ и „Ремедика“, под диригентската палка на министерот Венко Филипче, е голем и значаен потфат за нашето здравство.

Во меѓувреме, на следниов ЛИНК погледнете како Словенците од зграда во карабина за само 10 дена направија современа болница.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here