14.6 C
Ohrid
сабота, јуни 12, 2021
Почетна Македонија СКАНДАЛ: Советот на Општина Охрид тврди дека нема пари за кислородна...

СКАНДАЛ: Советот на Општина Охрид тврди дека нема пари за кислородна станица во охридската болница, а ќе купува гуми за џиповите на Црвен Крст Охрид за Hill Tracks Jeep Driving во износ од 900.000,оо денари??

Translate (Eng):[gtranslate]

Ренесансна криминална одлука на советниците од редовите на СДСМ и советничкото мнозинство во советот на Општина Охрид и повторно за приватни забави во време на Пандемија со Ковид 19 , 900.000,оо денари , пари на граѓаните на Охрид ќе завршат за купување на гуми за џиповите на Црвен Крст Охрид -Горско спасителна служба?!

Ваквата срамна предлог одлука пред само две недели беше повлечена од точка на дневен ред на Совет на Општина Охрид ,од како советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ реагирал ,дека во време на пандемија со ковид 19, во услови кога болниците немаат возила за транспорт на пациенти , наместо да се пренаменат пари со ребаланс на буџетот за да купиме барем едно возило за потреба на охридската болница, крајно срамно е да носиме одлуки да им купиме гуми за возилата ан џиповите на Црвен Крст за да се шетаат по планини, да влечлкаат глисери и едрилици,истакна на минатата седница советникот од редовите на советничката група на ВМРО ДПМНЕ Гоце Георгиески, по што предлагачот ја повлече точката од дневен ред ,но само за две недели?!(Кликнете за зголемување).

НЕМА ПАРИ ЗА ИЗГРАДБА НА ЦЕНТРАЛЕН ДОВОД ЗА КИСЛОРОД ВО ОХРДИСКАТА БОЛНИЦА,ИМА ПАРИ ЗА Hill Tracks Jeep Driving?!

РЕКЛАМА

Охридската болница која е и ковит центар каде моментално се лекуваат 110 пациенти ,од кој 70 се на кислородна поддршка ,два месеци моли Општина Охрид во рамките на своите можности да оддели парични средства за изградба на Кислородна станица во рамките на ЈЗУ Општа Болница.За изградба на централна кислородна станица потребни се некаде околу 30.000 евра , со што трајно би се решило снабдувањето на пациентите со потребите од кислород, но за жал за ваков зафат општина Охрид немала средства ,не биле предвидени во буџетот и во ребалансот на буџетот, но има пари да купува гуми за возилата на Црвен Крст за Hill Tracks Jeep Driving?!?

СОветниците од редовите на СДСМ и нивните коалициски партнери во Совет на Општина Охрид , воопшто не ги интересира потребите на болниците , тие знаат само кога ќе имаат здравствена мака за нив или нивни ближен ,да ја користат својата партиска бенифиција и да се преставуваат како месии, а всушност поголем дел од нив се истакнати криминалци , со дебели криминални дејствија во врска со урбанизацијата во Охрид , но за тоа ќе пишуваме на 08-12-2020 година.

Исто така од ЈЗУ Општа Болница Охрид , 6 месеци бараат да се санираат ударните дупки на коловозот кој води во болничкиот комолекс, одговорите се дека немало пари , немало распишан тендер итн,а од друга страна Општина Охид трета година по ред издвојува пари на граѓаните за прошетки на „подобната“ ергела од Црвениот Крст?!

СОВЕТНИЧКАТА ГРУПА НА СДСМ РАБОТЕЛА МИМУ НАПАСТВИЈА ОД ЦЕНТРАЛАТА?!

Многу чудни одлуки во изминатите три години од страна на советниците во советот на Општина Охрид,кои делуваат на своја рака ,спротивно на социјалдемократската матрица, спротивно на заложбите кој ги истакнува СДСМ, или поточно носат одлуки само од нивни пединечен личен интерес, а воопшто со точките на дневен ред не го запознавале ниту раководството на партијата СДСМ во Охрид ?!

Редакцијата Охридскај денес телефонски контактираше со претседателот на ОО на СДСМ Охрид и пратеник во собранието на РСМ Лазе Танески,кого го запрашавме ,дали е запознаен со работата на советниците и предлог одлуката за доделување на 900.000,оо денари за купување на гуми за џипови на Црвен Крст Охрид ,каде како предлагач се јавува советничката група на СДСМ Охрид во советот на Општина Охрид:

-„Од Вас прв пат слушам за таква точка на дневен ред во совет на Општина Охрид .Никој од советничката група не меизвестил ниту побарал кординација,ако е така како што вие ме прашувате ,тогаш не е во ред“,ќе одговори претседателот на ОО на СДСМ Охрид Лазе Танески на прашање на редалцијата Охридскај.

С.Д. ohrid skayhttps://ohridsky.com/2020/12/03/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b8%d0%b4-%d1%9c%d0%b5-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%83/?fbclid=IwAR1pjroVnrW4Loj-fKAJll1XXmhT0LHq3FtDkpSIK5Ie0InmaJaFwZ1kd2s

- Реклами -