Шилегов: Драги граѓани на скопскиот плоштад светна новогодишната елка.

На скопскиот плоштад вечерва беше поставена новогодишната елка, која традиционално ја осветли скопскиот градоначалник.

 

Традиционално, Град Скопје ја осветли новогодишната елка, во вонредни околности, во време какво што живееме, без посебен настан. Драго ми е дека имаме многу присутни наши сограѓани и дечиња, што ја оправдува одлуката на градот да влеземе во една новогодишна атмосфера, онолку колку што можеме имајќи ја предвид пандемија. Јас сум среќен што плоштадот и оваа година ќе означува нови почетоци и желби за еден понормален и поздрав живот, каков што имавме пред да не зафати светската пандемија.


Ги замолувам граѓаните коишто ќе бидат присутни на плоштадот, да се придржуваат кон правилата за однесување согласно протоколите, да уживаме во атмосефата којашто ја имаме, меѓутоа во исто време да мислиме и на сопственото здравје и на здравјето на нашите најмили.

Напиша Шилегов на социјалната мрежа Фејзбук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here