Заев: Спремен сум и да ги променам плочите, наместо бугарски фашистички окупатор да пишува фашистички окупатор.

Реално, подготвен сум иако имам критики во домашната јавност, на спомен-плочите каде што пишува бугарски фашистички окупатор да остане само текст фашистички окупатор – порача премиерот Зоран Заев денес од Битола.– Во духот на пријателството треба да внимаваме и како што Полска и Германија го решија проблемот или како што тоа го направија Германија и Франција, да гледаме низ призмата на пријателството – истакна Заев.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here