Погледнете како изгледал македонскиот цар Ѓорги Колозов на 25 годишна возраст.

Ѓорѓи Колозов (26 февруари 1948 во Богданци – 13 октомври 2003 во Скопје) — еден од најпознатите глумци во Македонија, најзапаметен е по неговите извонредни толкувања на разни типски ликови од народно творештво како цар, кадија, чорбаџија, селанец, па дури и како Господ. Уживал популарност и во македонската дијаспора, во Австралија, САД, како и во соседните држави на Балканот.

Во продолжение ќе ви прикажеме една ретка фотографија од неговата 25 годишна возраст.

 


Фото: Фејзбук Фан страна Ѓорги Колозов

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here