17.4 C
Ohrid
понеделник, септември 20, 2021
Почетна Македонија Ова се фирмите во Македонија кои земале помош од државата, а не...

Ова се фирмите во Македонија кои земале помош од државата, а не исплатиле плати за ноември !!!

Translate (Eng):[gtranslate]

Владата ја објави ажурираната анализа на неисплатена државна помош за ноември за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош.

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска во саботата објави дека платата за ноември 2020 година не ја примиле 782 вработени од 245 работодавачи кои користат финансиска помош од државата како една од владините мерка за справување со пандемијата од Ковид-19.

За 245-те работодавачи се изготвени опомени за неисплатена плата, а ако не ја исплатат во рок од една седмица ќе следи присилна наплата на плата со блокада на нивната сметка и пренос на трансакциските сметки невработените лица.

РЕКЛАМА

Компаниите на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги уплатиле средствата на своите вработени се достапни на:ФИРМИ КОИ НЕ ИСПЛАТИЛЕ ПЛАТИ !!!!

- Реклами -