Д-р Жарко Караџовски, претседател на Комисијата за заразни болести и неговата сопруга се хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести.

Д-р Жарко Караџовски, претседател на Комисијата за заразни болести и неговата сопруга се хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести, објави Алсат М

Според информациите, тој и сопругата се лекуваат само со лекови, без потреба од кислородна терапија.

Караџовски, кој е позитивен на Ковид-19 и самиот претходно потврди дека има и други здравствени проблеми, но не се повлече од Комисијата уште од почетокот на пандемијата.

Министерството за здравство на 3 јануари годинава соопшти дека претседателот на Комисијата за заразни болести, д-р Жарко Караџовски е позитивен на вирусот Ковид 19.

Според известувањето, тој тогаш се чувствуваше добро.

„Според епидемиолошката анкета, д-р Караџовски деновиве немал контакти со други лица од поширокото семејство, колеги од ИЈЗ, ниту со членовите на Комисијата за заразни болести“, стоеше во соопштението на МЗ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here