12 Најсмешни ретро вицови за полицајци

Што би бил животот без малку смеа? Без никаква навреда за лицата во сини униформи, кој се смее, зло не мисли.

 

На интервју за полицајци, комисијата го прашува еден од кандидатите:
Колку се два и два?
Дваесет и два.
Молам?! Колку се два и два?
Дваесет и два!
Ќе го примиме, упорен е.
Полицаецот: – Командире, стигна факсот.
Командирот: – Нека влезе.
Двајца џандари прават муабет:
Абе, слушна дека на Маркс има луѓе?
Ех што си глуп, како прво не се вика Маркс, туку Марс, а дека има луѓе, тоа е само хипотенуза.
Двајца полицајци на работа решаваат крстозбор:
Зеленчук со три букви?
Зелка!
Не ја собира.
Е па земи помала.
Зошто полицаец става мокра крпа на ѕидот?
– Лекарот му рекол да става облоги таму кај што се удрил.
Полицаец запрел возач и го прашува:
Што имате во багажникот?
Пола теле!
А живо ли е!?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here