Чесните не смее да ги чепне никој во Северна Македонија, а кој не почитува закон ќе си биде казнет.

„Наша цел е да покажеме дека онаму каде што не се почитува закон мора да има казни. Чесните пак, никој не смее да ги малтретира и да им висат инспекции. Оваа година ќе се посветиме на тоа, да има правда за сите. Знаете дека слабоста на нашиот систем се јавните обвинителства, односно нивниот истражувачки капицитет, зборуваме периодов со Јавното обвинителство и со Министерството за правда околу овој процес за јакнење на истражните центри, ние имаме само четири истражувачки центри. Ако земеме колку стручни соработници има еден обвинител ќе видиме дека ние сме далеку од просекот за нормално функцонирање.“- изјави вицепремиерот за борба против корупција, Љупчо Николовски, во вестите на телевизија Канал 5 запрашан за слабостите на системот и за неговата главна мисија годинава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here