Спасовски: За разлика од Вевчанскиот карневал собирот на Нижополе беше спонтан.

За министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски големото присуство на граѓани, викендов на скијање во Нижеполе, е спонтано собирање.

– Секаде се постапува, дали е тоа на настани коишто се организираат од страна на организаторите, дали собирање некаде каде што е спонтано. Ова е практично собирање на граѓани коишто спонтано се собираат – вели Спасовски.

Тој вели дека не може да се очекува само МВР да влијае во однос на ваквите настани, туку е важно и како се однесуваме како граѓани.

– Сите активности кои ги преземавме во изминатиот период дадоа резултати. Погледнете ја бројката која ја имаме вчера на заболени на лица кои се оздравени од вирусот. Тоа покажува дека мораме да ја јакнеме пред се јавната свест. Ние сме тука и ќе работиме и секаде имаме непочитување на мерките, полициските овластувања ќе бидат применети, меѓутоа многу треба да се внимава и заеднички да направиме се за да си помогнеме во овој дел. Сега кога веќе сме пред процес на имунизација на населението во којшто очекуваме сите да заврши оваа криза да не направиме некоја лоша услуга на секој од нас и на сите граѓани – порача Спасовски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here