Заев до Мицковски: Космонаутите што ти кажаале дека од месечина се гледало дека ќе има нови парламентарни избори те излажале..

Предвремените парламентарни избори но и кревкото праламентарно мнозинство и натаму во фокусот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ тие тврдат дека од месечината се гледа тоа, но Заев не мисли така…

 

Тврдам дека нема да има предвремени парламентарни избори, изјави денеска премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев.

– Не знам јас тоа кои космонаути гледаат од Месечината и како тоа ќе се случува, но јас тврдам дека вонредни парламентарни избори нема да има, заради тоа што не носат ништо добро на државата. Впрочем и да има, тие нема ништо да променат, туку само можат да ги закочат развојните проекти – рече Заев, според кого избори треба, мора и ќе се случат во периодот 2024 кога доаѓаат редовните парламентарни избори.

Одговарајќи на новинарско прашање во врска со повторните барањата за предвремени избори од опозицијата, премиерот рече дека веќе го кажал својот став.

– Ќе го повторам одговорот. Земјата наша помина неколкукратно низ фази на вонредни парламентарни избори и само изгубивме од тоа, односно кога се случуваат вонредните избори застанува буквално сè во државата, а најмногу економијата. Се случија огромни работи во државата со сериозни историски одлуки и сето тоа е заради убавата економска иднина која сакаме да ја доживеат нашите граѓани. Повисок економски стандард, повисоки плати, нови работни места, кревање на севкупниот бруто домашен производ во државата, нови инвестиции и буквално еден нов квалитет на живот. Ова мораме сите заедно да го изработиме за да го постигнеме. А може и да го прекинеме со вонредни парламентарни избори. Зошто? – праша Заев на прес-конфренцијата во Владата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here