Венко Филипче: Не сакам јас да сум лидер на СДСМ, Зоран Заев одлично си ја води државата, и премногу вложи во здравството.

Министерот за здравство, Венко Филипче кој го реализира својот втор мандат е дел од Владата на Зоран Заев.

Со оглед на тоа што следува конгрес на кој партијата ќе избира нов лидер, го прашаа од тв21 дали токму Филипче може да се појави како кандидат?

Тој одговори дека нема такви намери, потенцирајќи дека премиерот Зоран Заев многу добро ги реализира работите, ставајќи акцент на менаџирањето со корона кризата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here