Фото: Со донација комплетно реновиран охридскиот затвор.

Казнено поправната установа „Затвор“ Охрид доби нови и современи санитарни чворови , со што значително се подобрени условите на затворениците и притворениците во овој затвор. Реновираните санитарни чворови се донација од новинската агенција Охридскај и СОС Блаканмедиа од Охрид , а за ваквата донација посебна залуга има директорот на КПУ „Затвор“Охрид Ристе Недески,кој во изминатиот период од три години ,буквално по пат на донации го реновира целиот затвор.

Санитарните чворови во охридскиот затвор беа едни од оние во кој изминатите раководтсва најмалку инвестирале, буквално претходно и плочките и зидовите се распаѓаа.Со реконструкација на санитарните чворови , променети се комплет водоводните и електричните инсталации , како и извршено е комплетно поплочување со зидни и подни ќерамички плочки по сите стандарди.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here