Директорот на Охридската болница: Секретарот се вакцинира преку ред зошто кога е потребно растовара и носи боци со кислород во одделенијата.

„Не знам зошто се направи толку голема работа од овој случај, станува збор за само една вакцина, човекот да не си објавел самиот на Фејсбук никој немаше да знае и да прави проблем“, вели директорот на Охридската болница Горан Балески.

Тој тврди дека секретарот Антонио Наумоски, и покрај тоа што не е медицинско лице како што беше наложено од Министерството за здравство, се вакцинирал оправдано бидејќи постојано помагал на пациентите заразени од ковид-19.

„Јас да можам цела болница ќе ја вакцинирам, таа е многу важна за Охрид и охриѓани“, вели Балески.

Тој објаснува дека кога требало сите помагале при разнесувањето на боци со кислород за ковид пациентите.

„Јас минатава година имам направено стотици операции и прегледи на ковид пациенти, но кога треба сум влегувал и во комбето за превоз. Еве некни шоферот не можеше, па јас возев“, вели Балески.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here