28.9 C
Ohrid
понеделник, јуни 21, 2021
Почетна Македонија Ги запознаваме ретките болести: Системска мастоцитоза

Ги запознаваме ретките болести: Системска мастоцитоза

Translate (Eng):[gtranslate]

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.

Секој ден ќе Ве запознаваме со по една ретка болест и ќе се обидеме да добиеме одговори на многу отворени прашања, а ќе се слушне и за предизвиците и проблемите со кои се соочуваат овие лица и нивните семејства. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? Колку и дали воошто се пристапни и достапни лековите?…

РЕКЛАМА
- Реклами -