Уште една трагична вест ја потресе Македонија: Почина Горан Гаврилов, сопственик на радиото „Канал 77“

На 54-годишна возраст, по кратко боледување, почина Горан Гаврилов, сопственикот на националното радио „Канал 77“. Гаврилов беше долгогодишен истакнат медиумски работник, а беше и основач на Асоцијацијата на приватни електронски медиуми во Македонија. Тој активно учествуваше во иницијативите за регулирање на електронските медиуми во земјава. Радио „Канал77“ започна со работа на 4 октомври 1991 година, а во периодот од 1995—1997 година гради мрежа за покривање на Македонија.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here