Mozzart донираше автомобил во Клиниката за детски болести во Скопје

Компанија Mozzart го покажа своето огрмно социјално срце за оние кои се иднина на Македонија , за децата пациенти од хемато-онколошкото одделение, донирајќи автомобил за превоз на најмалите „души“

Автомобилот ќе биде наменет за вработените кои вршат конзилијарни прегледи и дополнителни консултации во други здравствени установи, како и за останатите потреби на клиниката.

„Нашата компанија преку различни и бројни акции континуирано го поддржува здравствениот систем, а се надеваме дека со оваа донација ќе помогнеме во непречено функционирање на дел од теренската работа на клиниката. Ова не е прв пат да ја посетиме универзитетската Клиника за детски болести. Досега таму дониравме медицинска опрема во вкупна вредност од 1.100.000 денари. – изјавија меѓудругото од менаџментот на компанијата Мozzart.

Од Клиниката за детски болести пак се заблагодарија на донацијата која им е од огромно значење, особено во овие услови на светска пандемија.
kanal5

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here