Работаaт во странство а земаат плата од Општина Охрид, а со тоа Општината е оштетена со над 200.000 евра?!

Скандали ја тресат Општина Охрид , од како Охридскај обзнани дека вработени државни службеници , меѓу кој и раководители на сектори во Општина Охрид , подолг временски период не се појавувале на работно место , но плата и платени придонеси секој месец редовно пристигнувале на нивните трансакциски сметки?

РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО ,ЗЕМААТ ПЛАТА ОД ОПШТИНА ОХРИД?!

Башибузукот да биде уште поголем , скандалот кој бил јавна тајна помеѓу вработените ,најголем, во Општина Охрид редовно на платен список се воделе лица кој во изминатите три години престојувале и работеле во странство, додека нивни колеги и членови на нивните фамилии ,секојдневно ги отчукувале електроснките картички за евиденција ан работно време!? Ваквиот Башибузук феномен во Општина Охрид го знаеле сите , од раководители до градоначалникот на Општина Охрид и никој не преземал ништо, напротив ради ситен личен и партиски интерес ,ваквиот криминал го аминувале?!

Согласно Кривичниот Законик ваквото дело е казниво со казна затвор од над 5 години, но како што дознава редакцијата Охридскај , за ваквата противзаконска појава во Општина Охрид веќе две години имале сознанија началникот на СВР Охрид и Јавното Обвинитеслтво,кој не превземале ама баш ништо.

ПРОВЕРКАТА ВО СИСТЕМОТ ЗА ГРАНИЧНО УПРАВУВАЊЕ ВО МВР ЌЕ ГО РАЗОТКРИЕ КРИМИНАЛОТ ВО ОПШТИНА ОХРИД.

За повеќе детали и извор кликнете ТУКА

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here