МВР издавало пасоши на нарко босови од балканот со украден идентитет од македонски граѓани

Опозицијата открива нов скандал”Мафија”.Високи партиски извори во ВМРО-ДПМНЕ тврдат дека Македонија од декември 2017 до јануари 2021година им издавала пасоши на припадници на криминални структури. Според истите извори меѓу оние кои добиле пасош се Јован Вукотиќ од таканаречениот Шкаљарски клан од Котор и Седат Пекир турки нарко бос.

Според ВМРО-ДПМНЕ името на Вукотиќ во пасошот е Ѓорѓи Андонов, а за сето ова постојат и докази односно документи. Исто така според информациите од партијата Вукотиќ кога бил уапсен во Турција признал дека има македонски пасош и дека фотографијата во него е негова. Со македонскиот пасош помнинал 6 држави и отворил банкарски сметки, велат во ВМРО-ДПМНЕ. Седат Пекир пак, бил уапсен па протеран од Македонија. Потоа се појавил во полициска станица во Драчево да извади документи, брифира опозицијата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here